Αναγνώστες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

SOLARIUM

                                  SOLARIUM

τι κάνετε κορίτσια?
ελπίζω όλες να είστε καλά και να περάσετε ένα τέλειο σαββατοκύριακο !!!


σημερινό μας θέμα όπως πολύ καλά διαβάσατε είναι το  solarium!!!!
την άνοιξη του 2010 είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά να κάνω για να σας πω την αλήθεια το είχα αποφασίσει! και την μέρα που είχα ραντεβού ο καλός μου καθηγητής μας μίλησε για το solarium και τiς συνέπειες του μπορει να προκαλεσει,να σας πω ότι βγήκα εξω και ακύρωσα το ραντεβού στα πρώτα 20λεπτά!!!! δεν μπορούσα να πιστέψω τη άκουγαν τα αυτιά μου!!!!!

ας ξεκινισιυμε λοιπόν ...
φετίχ του καλοκαιριού εδώ και χρόνια το ΜΑΥΡΙΣΜΈΝΟ κορμί ,που πλέον μπορούμε να το αποκτήσουμε όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα κάνοντας solarium.
ειδικά στις βορίες χώρες παρά πόλοι νέοι κάνουν solarium αν και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει καλέσει της εθνικές κυβερνήσεις να το απαγορεύσουν σε ανήλικους κάτω των 18 ετών . (σκεφτήτε ότι το solarium έχει ανακαλυφθει κυριως για τις βορειες σκαδιναυικες χωρες που υπαρχει μεγαλη απωλεια ηλιου ετσι ωστε να ενεργοποιουν την ελαχιστη μελανινη που διαθετουν)

*γιατί όμως να απαγορευτεί ειδικά στους ανήλικους ?
ο λόγος είναι οι UV ακτίνες που προκαλούν καρκίνο του δέρματος. η ερευνητική ομάδα του λονδρέζικου πανεπιστημίου SN.GEORGE διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι κάτω των 35 ετων που είχαν κάνει solarium είχαν έως και 75% αυξημένο κίνδυνο να προσληθούν από καρκίνο του δέρματος. όσο πιο νέος είναι ο άνθρωπος τόσο πιο λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα έχει και γι αυτό το λόγο οι υπεριώδη ακτίνες διεισδυούν βαθητερα μέσα στο δέρμα.

*πόσο επικίνδυνες είναι οι τεχνίτες ακτίνες ?
δεν υπάρχει διάφορα ανάμεσα στις τεχνίτες και φυσικές ακτίνες.η ένταση της ακτινοβολίας σ'ένα solarium είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από τη μέγιστη έκθεση στις ακτίνες του ηλίου που φτάνουν στη γη . μια μέρα στην παραλία μπορεί να συγκριθεί με μερικά λεπτά σ'ένα solarium. η ακτινοβολία ενός solarium θεωρειτε ένας από τους πιο επικίνδυνους παραγωντες αναπτυξης καρκίνου. το solarium ωστόσο δεν απαγορεύεται αφού το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για το κάπνισμα αλλά και για το αλκοόλ.

 αυτο ηταν κοριτσια μου το σημερινο post,ελπιζω να σας ενημερωσε αρκετα!!! γι'αυτο μακρυα απο solarium!!!!

φιλια,christy !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου